Terug

Over PitPoint

Schoon vervoer mét pit

PitPoint Clean Fuels deed in Nederland ervaring op onder de namen CNG Net en LNG24. Sinds 1 januari 2016 gaat het bedrijf verder onder de eenduidige naam PitPoint. En al iets langer zijn we ook actief in België. Naast CNG (aardgas) en LNG biedt het ook andere schone brandstoffen zoals waterstof en oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aan. Voor bedrijven, publieke sector én particulieren.

Schoon vervoer voor iedereen in 2030

PitPoint ontwikkelt milieuvriendelijke brandstoffen, en verdeelt die efficiënt en voordelig. Zo willen we ervoor zorgen dat volledig schoon vervoer tegen 2030 geen droom meer is, maar werkelijkheid! Daarom blijven we investeren en innoveren. Voor de productie van groengas, de uitbreiding van ons internationale tanknetwerk voor CNG en LNG, en de bouw van nieuwe waterstofstations.

Vlekkeloze service

PitPoint koppelt alle mobiliteitsfacetten aan elkaar en zorgt er zo voor dat u gerust overstapt op schone brandstoftechnologie. Als PitPoint-klant tankt u snel en schoon én wordt u vlot geholpen.

Ons verhaal

In 2007 hield de bouwgroep Ballast Nedam zijn dochteronderneming CNG Net boven de doopvont. Die had als taak aardgas als voertuigbrandstof te promoten door er een wijdverspreid tankstationnetwerk voor aan te leggen.
In maart 2011 richtte Ballast Nedam een tweede dochteronderneming op: LNG24. Die focuste zich op de verdeling van LNG voor vrachtwagens en -schepen. In juni 2014 werden de activiteiten van CNG Net en LNG24 gefusioneerd. Sindsdien staan ze samen in voor ontwerp, bouw, onderhoud en financiering van tankstations voor CNG en LNG.
In september 2014 kocht Bencis Capital Partners de gehele organisatie over en werd de European Clean Fuel Company in het leven geroepen. Die gaf de combinatie van CNGNet en LNG24 zijn nieuwe naam: PitPoint Clean Fuels.

PitPoint werkt samen met – en is lid van:
Longfonds
NGVA Europe
NGVA.be
Groen Gas Nederland
De Groene Zaak
Energy Valley
KNV
Lean and Green
Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie

Contact

PitPoint
MC Square Offices
Schalienhoevedreef 20T
2800 Mechelen

Tel. 015 – 796 735
info@pitpoint.be