Blog: Hard op weg naar een emissieloze toekomst

Met milieuzones verbeteren we niet alleen de lucht in steden, maar zetten we ook weer een stap richting het behalen van het akkoord van Parijs. Weg met emissies. Lang leve schone brandstoffen!

Blog: Hard op weg naar een emissieloze toekomst

12-03-2018

Met milieuzones verbeteren we niet alleen de lucht in steden, maar zetten we ook weer een stap richting het behalen van het akkoord van Parijs. Weg met emissies. Lang leve schone brandstoffen!

Blog: Dieselvrij openbaar vervoer over de landsgrenzen heen

05-03-2018

In mijn vorige blog vertelde ik hoe blij ik was met de uitkomst van de tender voor het openbaar vervoer in de regio Voorne Putten (NL). Hier wordt dit jaar nog volledig dieselvrij openbaar vervoer gerealiseerd; een mijlpaal als je het mij vraagt. Dieselvrij openbaar vervoer betekent immers minder schadelijke lokale emissies waardoor de luchtkwaliteit lokaal verbetert en tegelijkertijd de algehele CO2-emissies naar beneden gaan.

Hoogcalorisch of laagcalorisch gas

01-03-2018

Naargelang de energetische waarde of de hoeveelheid energie die aardgas bevat, kunnen we twee soorten onderscheiden: hoogcalorisch of H-gas en laagcalorisch of L-gas.

Blog: Maak de import van groengas mogelijk in Europa

16-02-2018

Het Europees Parlement heeft recent ingestemd met nieuw beleid rondom biobrandstoffen. Genoeg kansen dus om ons Europese netwerk van schone laadinfrastructuur verder uit te breiden.

Het verschil tussen CNG en LPG

15-02-2018

"Wat is het verschil tussen CNG en LPG", is een vraag die heel regelmatig terugkomt, zo ook op het laatste Autosalon van Brussel. Hieronder lichten we u de belangrijkste verschillen tussen beide toe.

BLOG: Belgische zeilers klaar voor de Sailing World Cup in Miami

22-01-2018

Van 21 tot en met 28 januari verzamelen 's werelds beste zeilers in Miami voor de tweede ronde van de Sailing World Cup Series 2018. Meer dan 540 zeilers uit 50 verschillende landen zullen vanaf dinsdag het beste van zichzelf geven. Zo ook onze 10 Belgische zeilers, die vol ambitie in vier verschillende klasses van start gaan.

Netwerk van LNG-tankstations in Nederland groeit gestaag

22-01-2018

Sinds verleden week is Nederland maar liefst twee LNG-tanklocaties rijker. Hiermee telt Nederland in totaal inmiddels 24 LNG-tankstations, goed verspreid over het gehele land.

BLOG: het 49er team

18-01-2018

De 49er of skiff, de snelste zeilboot op de Olympische Spelen, is een tweemans-zwaardboot waarbij beide opvarenden gebruik maken van een grote asymmetrische spinnaker (trapeze) om de boot overeind te houden. Het Vlaamse Olympische 49er team wordt samengesteld uit Tom Pelsmaekers en Yannick Lefèbvre.

Wedstrijd Autosalon 2018: Like de PitPoint Facebook pagina en win!

12-01-2018

Ter gelegenheid van het Autosalon 2018 verloot PitPoint 5 CNG tankkaarten met elk een waarde van 100 €. Het enige wat u moet doen om kans te maken op één van deze tankkaarten is het "liken" van de PitPoint Facebook pagina.

OPENING NIEUW CNG TANKSTATION KESSEL-LO

12-01-2018

Na het versterken van zijn positie als aanbieder van schone brandstoffen in Antwerpen, opent PitPoint zijn eerste aardgastankstation in de provincie Vlaams-Brabant, namelijk in Kessel-Lo bij Leuven.