Begin september opende PitPoint samen met Total het eerste CNG tankstation in Kortrijk, gelegen aan de ring (R8). Hiermee breidt PitPoint hun netwerk in Vlaanderen verder uit. Zo wordt het voor privé- en professionele klanten nog eenvoudiger om over te schakelen op CNG.

CNG is momenteel de meest duurzame fossiele brandstof op de markt.
Rijden op CNG zorgt voor:

  • Tot 15% minder CO2-uitstoot dan een wagen op diesel of benzine;
  • maar liefst 90% minder uitstoot van stikstof dan een dieselwagen;
  • bijna geen uitstoot van fijn stof of roet.
  • Lagere kost per kilometer

Dit maakt rijden op CNG een volwaardig alternatief voor diesel, benzine en elektrisch rijden. Rijden op CNG is daarbovenop absoluut veilig. In tegenstelling tot wagens op LPG zijn CNG-wagens daarom wél toegelaten in ondergrondse parkings.

Naast het ecologische voordeel, geniet u op financieel gebied ook van heel wat voordelen. Zo verschilt de aankoopprijs van een CNG-wagen amper met die van een diesel- of benzinewagen. Daarnaast is CNG tanken op alle vlakken goedkoper dan alternatieve brandstoffen:

  • De brandstof is 35% tot 75% goedkoper dan diesel;
  • tot 20% goedkoper dan elektriciteit;
  • tot wel 60% goedkoper dan de hybride van benzine en elektriciteit.

Een voertuig op CNG is hierdoor dus veel sneller terugverdiend dan eender welke andere wagen.

Wat gebeurt er als u moet tanken en er is niet meteen een CNG tankstation in uw buurt? Geen nood! Uw wagen schakelt automatisch over op benzine. Daarnaast beschikt een auto op CNG over een actieradius tot wel 500 km op aardgas, en in combinatie met benzine zelfs meer dan 1000 km. Dankzij het nieuwe tankstation in Kortrijk is CNG nu ook makkelijk verkrijgbaar in uw regio.

 

CNG wagens in uw bedrijf

Denkt u eraan om uw vloot over te schakelen naar CNG? Contacteer ons voor een gratis haalbaarheidsstudie.

Samen met een clean fuel consultant bekijken we de haalbaarheid van het vergroenen van uw wagenpark.

Alle PitPoint CNG-stations zijn terug te vinden via pitpoint.be, onze app en via Google Maps en Apple Maps.

Vandaag bieden reeds heel wat bekende merken een ruim aanbod van zowel personenwagens, bestelwagens en trucks aan. Bekijk hier het actuele aanbod.

WIE IS PITPOINT?

PitPoint clean fuels is internationaal leverancier van schone brandstoffen als LNG, CNG, biomethaan, waterstof en elektrische laadpunten. Momenteel zijn er in gans Europa meer dan 3000 CNG tankstations! Met de aanwinst van het nieuwe CNG tankstation in Kortrijk, willen ze hun missie behalen om tegen 2030 heel Europa van 100% schoon vervoer te voorzien.

Schakel over op schone brandstof en maak een afspraak met onze clean fuel consultant. Samen bekijken wij de haalbaarheid om uw wagenpark te vergroenen.

Schrijf u hier in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze actuele info rond schone brandstoffen.

LEGENDA
Tankstation
Tankstation
Tankstation

Openingstijden