CNG tanken is nu nog eenvoudiger voor vrachtvervoer dankzij het PitPoint netwerk in de regio Antwerpen, met locaties in Beveren, Kielsbroek, Wommelgem, Zoersel, Rumst, Bornem en Willebroek. Overschakelen op een groener alternatief wordt zo nog eenvoudiger.

CNG is de schoonste alternatieve brandstof die vandaag beschikbaar is. CNG tanken is even snel en eenvoudig als diesel of benzine tanken, en bovendien is rijden op aardgas uitermate veilig.

Waarom kiezen voor transport op cng?

  • lagere kost per kilometer;
  • bijna geen uitstoot van fijn stof of roet;
  • 10% minder CO2-uitstoot dan een gelijkaardig voertuig op diesel;
  • maar liefst 90% minder uitstoot van stikstof ten opzichte van diesel;
  • Met CNG kom je tegemoet aan de vraag van opdrachtgevers om groener transport.

Met een vloot op CNG geniet u ook heel wat financiële voordelen. Zo kunnen bedrijven beroep doen op de Ecologiepremie Plus en is de aankoopprijs van een vrachtwagen of bestelwagen op CNG vergelijkbaar met die van een dieselvoertuig. Bovendien is rijden op CNG goedkoper dan de klassieke brandstoffen:

  • 35% tot 75% goedkoper dan diesel;
  • tot 20% goedkoper dan elektriciteit;
  • tot 60% goedkoper dan hybride benzine en elektriciteit.

Zo wordt een voertuig op CNG sneller een pak sneller terugverdiend, en beperkt u de impact op omgeving en luchtkwaliteit aanzienlijk. Met hernieuwbaar biomethaan (groengas) rijdt u zelfs quasi CO2-neutraal.

Onderweg en niet meteen een CNG tankstation in de buurt? Geen probleem, uw voertuig schakelt naadloos over op benzine. Bovendien beschikt een vrachtwagen op CNG over een actieradius tot 600 km.

Schakel over op schone brandstof en maak een afspraak met onze clean fuel consultant. Samen bekijken wij de haalbaarheid om uw wagenpark te vergroenen.

Uw vrachtwagenvloot op CNG

Denkt u eraan om uw transportvloot te vergroenen? Contacteer ons voor een gedetailleerde haalbaarheidsstudie.

Onze clean fuel consultant bekijkt samen met u de haalbaarheid van het verduurzamen van uw wagenpark.

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor transport op langere afstanden? Dan is LNG (vloeibaar aardgas) het antwoord. Deze duurzame brandstof is ideaal voor zwaar vervoer op lange afstanden, met trucks van onder andere Iveco, Scania en Volvo, met een actieradius tot wel 1.600 km.

Alle PitPoint CNG-stations zijn terug te vinden via pitpoint.be, onze app en via Google Maps en Apple Maps.

Vandaag bieden reeds heel wat bekende merken een ruim aanbod aan trucks en bestelwagens op CNG aan. Zo kan u terecht bij onder andere IVECO, Scania, Volvo, Mercedes-Benz en Renault. Daarnaast vindt u in ons actueel aanbod nog een ruime keuze aan personen- en bestelwagens op zowel CNG als LNG terug.

 

 

Wie is PitPoint?

PitPoint clean fuels is internationaal leverancier van schone brandstoffen als LNG, CNG, biomethaan, waterstof en elektrische laadpunten. Momenteel zijn er in gans Europa meer dan 3000 CNG tankstations! Met de aanwinst van het nieuwe CNG tankstation in Kortrijk, willen ze hun missie behalen om tegen 2030 heel Europa van 100% schoon vervoer te voorzien.

Schakel over op schone brandstof en maak een afspraak met onze clean fuel consultant. Samen bekijken wij de haalbaarheid om uw wagenpark te vergroenen.

Schrijf u hier in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze actuele info rond schone brandstoffen.

LEGENDA
Tankstation
Tankstation
Tankstation

Openingstijden