Terug naar Clean Fuels

LNG

DE SCHOONSTE BRANDSTOF VOOR uw VRACHTVERVOER

LNG is liquified natural gas – vloeibaar aardgas. Aardgas voor huishoudens is ook in de vervoerssector al een hele poos een gangbare brandstof.

LNG wordt voornamelijk bij zwaar transport gebruikt, zoals voor vrachtwagens en grote schepen. Het is momenteel de schoonste brandstof binnen de transportsector.

Aanmelden PitPoint Post
perfect VOOR KILOMETERVRETERS

Eenmaal in de tank van een vrachtwagen of -schip wordt het gas niet meer gekoeld. De isolatie van de brandstoftank bewaart de lage temperatuur. En door voortdurend gebruik blijft de druk en temperatuur stabiel. Hoe meer u rijdt of vaart, hoe meer profijt u dus uit LNG haalt.

Hoe WORDT LNG GEMAAKT?

LNG is aardgas dat vloeibaar wordt gemaakt door het te laten afkoelen tot -162 °C. Zo wordt het ongeveer 600 keer compacter, zodat het vlot kan worden vervoerd naar tank- en bunkerstations. En er véél meer past in de brandstoftank van uw vrachtauto of -schip, dat zo een grotere actieradius krijgt.

Waarom kiest u voor LNG?
  • veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen
  • voordeliger door lagere brandstofprijzen
  • stillere motor
  • duurzaam transport

 

Stapt u nu over naar LNG? Dan verloopt de overschakeling naar het nóg schonere CO2-neutrale bio-LNG – ook bekend als LBM of liquid bio methane – bovendien moeiteloos.

icon_clean_tree

Milieuvriendelijker

LNG verbrandt veel schoner dan diesel. Zo hebt u haast geen uitstoot van fijnstof, 25% minder stikstofoxiden en 10% minder CO2-uitstoot. Vervoer op LNG voldoet nu al aan de Euro 6-emissienormen voor vrachtvervoer en scheepvaart – zonder extra maatregelen.

icon_stil

MINDER GELUIDSOVERLAST

Een LNG-motor is de helft stiller dan een dieselmotor. Bovendien maakt u binnenkort misschien ook in België aanspraak op een zogenoemd ‘piekcertificaat’. Dit certificaat wordt nu al toegepast in Nederland. En laat laden en lossen buiten de gebruikelijke venstertijden toe. In België wordt momenteel nog gediscussieerd over een soortgelijk systeem.

Zelfde kostenklasse als diesel – maar beter

Stapt u over naar LNG voor uw wegtransport? Dan is dat kostenneutraal voor u. De brandstof zelf is bovendien goedkoper dan diesel. En heeft een hogere energiewaarde.

STABIELE PRIJZEN

Aardgas wordt over de hele wereld gewonnen. Daardoor is de prijs veel stabieler dan die van diesel. Er is bovendien voorraad voor de komende 250 jaar – tegenover maar 50 jaar voor diesel.